Oświadczenie Wesa Kremera, prezesa Raytheon IDS w związku z podpisaniem kontraktu offsetowego z Hutą Stalowa Wola

Wes Kremer, Prezes Raytheon IDS:

Cieszymy się z podpisania dzisiejszego kontraktu. Otwiera on drogę Hucie Stalowa Wola do produkcji i integracji wszystkich 16 wyrzutni dla jednostek ogniowych polskiego Patriota. Umowa rozpoczyna także proces podpisywania kontraktów z polskimi przedsiębiorstwami, które pozyskają i zaabsorbują wiodące w świecie technologie obronne. Dzięki temu Polska będzie mogła uczestniczyć w produkcji istotnych komponentów systemu Patriot, zarówno na swoje potrzeby, jak i dla innych użytkowników Patriota. Dotrzymujemy swojej obietnicy, dotyczącej prowadzenia aktywnej partnerskiej współpracy z polskim przemysłem i transferu zdobytej przez nas wiedzy o zarządzaniu dużymi, złożonymi programami Departamentu Obrony USA. Wspólnie z Hutą Stalowa Wola i PGZ będziemy nadal pracować nad sukcesem programu WISŁA”.

Rumunia kupi dodatkowe pociski przechwytujące systemu obrony przeciwlotniczej i przeciwrakietowej Patriot
Kolejny krok we współpracy HSW i Raytheon Kolejny krok we współpracy HSW i Raytheon
Kolejny krok we współpracy HSW i Raytheon
Raytheon otrzymał kontrakt o wartości 693 milionów USD na produkcję systemu Patriot dla Szwecji Raytheon otrzymał kontrakt o wartości 693 milionów USD na produkcję systemu Patriot dla Szwecji