Oświadczenie Wesa Kremera, prezesa Raytheon IDS w związku z podpisaniem kontraktu offsetowego z Hutą Stalowa Wola

Wes Kremer, Prezes Raytheon IDS:

Cieszymy się z podpisania dzisiejszego kontraktu. Otwiera on drogę Hucie Stalowa Wola do produkcji i integracji wszystkich 16 wyrzutni dla jednostek ogniowych polskiego Patriota. Umowa rozpoczyna także proces podpisywania kontraktów z polskimi przedsiębiorstwami, które pozyskają i zaabsorbują wiodące w świecie technologie obronne. Dzięki temu Polska będzie mogła uczestniczyć w produkcji istotnych komponentów systemu Patriot, zarówno na swoje potrzeby, jak i dla innych użytkowników Patriota. Dotrzymujemy swojej obietnicy, dotyczącej prowadzenia aktywnej partnerskiej współpracy z polskim przemysłem i transferu zdobytej przez nas wiedzy o zarządzaniu dużymi, złożonymi programami Departamentu Obrony USA. Wspólnie z Hutą Stalowa Wola i PGZ będziemy nadal pracować nad sukcesem programu WISŁA”.

„Zapraszamy dziewczyny do świata inżynierii!” to wydarzenie, które rokrocznie organizuje firma Collins Aerospace, wchodząca w skład Raytheon Technologies. W tym roku przeprowadzono 56 sesji w 13 państwach świata. „Zapraszamy dziewczyny do świata inżynierii!” to wydarzenie, które rokrocznie organizuje firma Collins Aerospace, wchodząca w skład Raytheon Technologies. W tym roku przeprowadzono 56 sesji w 13 państwach świata.
Raytheon Missiles & Defense wspiera lokalne społeczności Raytheon Missiles & Defense wspiera lokalne społeczności
Raytheon Missiles & Defense wspiera lokalne społeczności
Polskie zakłady WZŁ-1 zapewnią wsparcie dla Raytheon Missiles & Defense i programu „Wisła” Polskie zakłady WZŁ-1 zapewnią wsparcie dla Raytheon Missiles & Defense i programu „Wisła”
Raytheon Missiles & Defense i Centrum Nauki Kopernik wspierają edukację dzieci i młodzieży Raytheon Missiles & Defense i Centrum Nauki Kopernik wspierają edukację dzieci i młodzieży