Oświadczenie Wesa Kremera, prezesa Raytheon IDS w związku z podpisaniem kontraktu offsetowego z Hutą Stalowa Wola

Wes Kremer, Prezes Raytheon IDS:

Cieszymy się z podpisania dzisiejszego kontraktu. Otwiera on drogę Hucie Stalowa Wola do produkcji i integracji wszystkich 16 wyrzutni dla jednostek ogniowych polskiego Patriota. Umowa rozpoczyna także proces podpisywania kontraktów z polskimi przedsiębiorstwami, które pozyskają i zaabsorbują wiodące w świecie technologie obronne. Dzięki temu Polska będzie mogła uczestniczyć w produkcji istotnych komponentów systemu Patriot, zarówno na swoje potrzeby, jak i dla innych użytkowników Patriota. Dotrzymujemy swojej obietnicy, dotyczącej prowadzenia aktywnej partnerskiej współpracy z polskim przemysłem i transferu zdobytej przez nas wiedzy o zarządzaniu dużymi, złożonymi programami Departamentu Obrony USA. Wspólnie z Hutą Stalowa Wola i PGZ będziemy nadal pracować nad sukcesem programu WISŁA”.

PGZ zakończyła proces negocjacji offsetowych z  Raytheon Missiles & Defense oraz Northrop Grumman PGZ zakończyła proces negocjacji offsetowych z  Raytheon Missiles & Defense oraz Northrop Grumman
Pracownicy Raytheon Technologies posprzątali park w Warszawie Pracownicy Raytheon Technologies posprzątali park w Warszawie
Pracownicy Raytheon Technologies posprzątali park w Warszawie
Raytheon przekazał weteranom bilety do Centrum Nauki Kopernik Raytheon przekazał weteranom bilety do Centrum Nauki Kopernik
Raytheon przekazał weteranom bilety do Centrum Nauki Kopernik
„Zapraszamy dziewczyny do świata inżynierii!” to wydarzenie, które rokrocznie organizuje firma Collins Aerospace, wchodząca w skład Raytheon Technologies. W tym roku przeprowadzono 56 sesji w 13 państwach świata. „Zapraszamy dziewczyny do świata inżynierii!” to wydarzenie, które rokrocznie organizuje firma Collins Aerospace, wchodząca w skład Raytheon Technologies. W tym roku przeprowadzono 56 sesji w 13 państwach świata.
Raytheon Missiles & Defense wspiera lokalne społeczności Raytheon Missiles & Defense wspiera lokalne społeczności
Raytheon Missiles & Defense wspiera lokalne społeczności
Polskie zakłady WZŁ-1 zapewnią wsparcie dla Raytheon Missiles & Defense i programu „Wisła” Polskie zakłady WZŁ-1 zapewnią wsparcie dla Raytheon Missiles & Defense i programu „Wisła”