Oświadczenie Wesa Kremera, prezesa Raytheon IDS w związku z podpisaniem kontraktu offsetowego z Hutą Stalowa Wola

Wes Kremer, Prezes Raytheon IDS:

Cieszymy się z podpisania dzisiejszego kontraktu. Otwiera on drogę Hucie Stalowa Wola do produkcji i integracji wszystkich 16 wyrzutni dla jednostek ogniowych polskiego Patriota. Umowa rozpoczyna także proces podpisywania kontraktów z polskimi przedsiębiorstwami, które pozyskają i zaabsorbują wiodące w świecie technologie obronne. Dzięki temu Polska będzie mogła uczestniczyć w produkcji istotnych komponentów systemu Patriot, zarówno na swoje potrzeby, jak i dla innych użytkowników Patriota. Dotrzymujemy swojej obietnicy, dotyczącej prowadzenia aktywnej partnerskiej współpracy z polskim przemysłem i transferu zdobytej przez nas wiedzy o zarządzaniu dużymi, złożonymi programami Departamentu Obrony USA. Wspólnie z Hutą Stalowa Wola i PGZ będziemy nadal pracować nad sukcesem programu WISŁA”.

Królestwo Bahrajnu podpisało z USA umowę w sprawie zakupu systemu Patriot Królestwo Bahrajnu podpisało z USA umowę w sprawie zakupu systemu Patriot
Królestwo Bahrajnu podpisało z USA umowę w sprawie zakupu systemu Patriot
Raytheon modernizuje zintegrowany system obrony przeciwlotniczej i przeciwrakietowej Patriot w Niemczech
Oświadczenie firmy Raytheon z dnia 28 czerwca 2019 Oświadczenie firmy Raytheon z dnia 28 czerwca 2019