Oświadczenie firmy Raytheon w związku z dzisiejszym podpisaniem przez Szwecję umowy z rządem USA w sprawie zakupu systemu Patriot

Po podpisaniu przez Szwecję międzyrządowej umowy LOA (Letter of Offer and Acceptance) dołącza ona do rosnącego grona europejskich państw, które powierzyły systemowi Patriot misję obrony przed ewoluującymi zagrożeniami – pociskami balistycznymi i manewrującymi, nowoczesnymi samolotami i dronami. Raytheon będzie ściśle współpracował z rządami USA i Szwecji, aby w krótkim czasie zapewnić Szwecji niezrównane możliwości w zakresie obrony przeciwlotniczej i przeciwrakietowej, jakie oferuje system Patriot.

Królestwo Bahrajnu podpisało z USA umowę w sprawie zakupu systemu Patriot Królestwo Bahrajnu podpisało z USA umowę w sprawie zakupu systemu Patriot
Królestwo Bahrajnu podpisało z USA umowę w sprawie zakupu systemu Patriot
Raytheon modernizuje zintegrowany system obrony przeciwlotniczej i przeciwrakietowej Patriot w Niemczech
Oświadczenie firmy Raytheon z dnia 28 czerwca 2019 Oświadczenie firmy Raytheon z dnia 28 czerwca 2019