Oświadczenie firmy Raytheon w związku z dzisiejszym podpisaniem przez Szwecję umowy z rządem USA w sprawie zakupu systemu Patriot

Po podpisaniu przez Szwecję międzyrządowej umowy LOA (Letter of Offer and Acceptance) dołącza ona do rosnącego grona europejskich państw, które powierzyły systemowi Patriot misję obrony przed ewoluującymi zagrożeniami – pociskami balistycznymi i manewrującymi, nowoczesnymi samolotami i dronami. Raytheon będzie ściśle współpracował z rządami USA i Szwecji, aby w krótkim czasie zapewnić Szwecji niezrównane możliwości w zakresie obrony przeciwlotniczej i przeciwrakietowej, jakie oferuje system Patriot.

Raytheon umacnia obecność w Polsce Raytheon umacnia obecność w Polsce
Raytheon umacnia obecność w Polsce
Raytheon ukończył pierwszą partię radarów Patriot z anteną produkcji PIT-RADWAR Raytheon ukończył pierwszą partię radarów Patriot z anteną produkcji PIT-RADWAR
Raytheon ukończył pierwszą partię radarów Patriot z anteną produkcji PIT-RADWAR