Oświadczenie Pete’a Baty w związku z dzisiejszym podpisaniem umowy offsetowej dotyczącej systemu Patriot

Pete Bata, Wiceprezes Polskiego Programu Zintegrowanej Obrony Przeciwlotniczej  i Przeciwrakietowej w spółce Raytheon Integrated Defence Systems:

„Poprzez podpisanie umowy offsetowej Raytheon i Ministerstwo Obrony Narodowej przygotowały grunt pod bezprecedensowy  transfer technologii do polskiego przemysłu w maksymalnym  zakresie, na jaki pozwala amerykańskie prawo i zasady polityki. Umowa ta wzmacnia także partnerską współpracę pomiędzy przemysłem Stanów Zjednoczonych i Polski – jednego z najważniejszych sojuszników NATO”.

Raytheon umacnia obecność w Polsce Raytheon umacnia obecność w Polsce
Raytheon umacnia obecność w Polsce
Raytheon ukończył pierwszą partię radarów Patriot z anteną produkcji PIT-RADWAR Raytheon ukończył pierwszą partię radarów Patriot z anteną produkcji PIT-RADWAR
Raytheon ukończył pierwszą partię radarów Patriot z anteną produkcji PIT-RADWAR